На Київському шосе ускладнений проїзд через ремонт дороги

29 липня 2021 0
На перехресті вулиці Київське Шосе та Європейська ремонтують останню ділянку дороги на трасі М-03. На це спрямували майже 11 мільйонів гривень. Роботи мають завершити всередині вересня.







На перехресті вулиць Європейська та Київське Шосе знову ремонтують дорогу. Асфальт замінювали на сусідній ділянці у 2019 році, а до ремонту цієї території приступили тільки зараз.

"Цю ділянку ми не робили, ми зупинилися за перехрестям на вулиці Грушевського. Цю ділянку ми доробляємо, ще за проєктом, який в нас був на 2018 рік. Ця ділянка остання", – відповів перший заступник директора державного підприємства Агентство місцевих доріг Полтавщини Валерій Заїка.

Тут планують поновити верхній шар дорожнього покриття. Спрямували на це майже 11 мільйонів гривень.

"За ці кошти, ми плануємо відновити близько 2600 квадратних метрів дороги. Та виконати роботи організації дорожнього руху на перехресті вулиць Київське Шосе та Європейська", – додав перший заступник директора державного підприємства Агентство місцевих доріг Полтавщини Валерій Заїка.

Але поки дорожники ремонтують ділянку, люди бідкаються, бо пройти тут майже неможливо.

"Нам це заважає, але це робота краще хай роблять ніж воно буде руйнуватися постійно".

Дехто, до таких змін вже звик.

"Зелений загорівся й пішов, чому ні?".

І така ситуація триває вже кілька днів.

"Напевно днів 10 точно".

Окрім, того що пішоходам пройти тут складно, заважають і водії, які почали нехтувати правилами дорожнього руху.

"Буває таке, що закривають перехід, я їм декілька разів вже показував це. Але хтось "дякую" скаже, а хтось лайкою відповість".

Самі водії через затори долають цю відстань за 10-15 хвилин, замість двох.

Під час капітального ремонту дороги, ділянку повинні огороджувати захисними конструкціями яскравого кольору та попереджувальними стрічками.

"Також можуть облаштувати додатковий пішохідний перехід. Тобто, разом з розміткою, захисними бар'єрами та додатковий світлофор. Один, два чи чотири скільки там в них зазначено у проєкті", – наголосила експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Загалом роботи на цій ділянці мають закінчити всередині вересня, але все залежить від погодних умов.