286 доба війни в Україні: головні новини станом на 6 грудня

06 грудня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровської області та загальні втрати ворога протягом доби.

6 грудня росіяни артилерією обстріляли Чугуївський, Харківський та Куп’янський райони. Внаслідок обстрілів у селі Обухівка, що в Куп’янському районі, загинув 68-річний чоловік. Є пошкодження приватних домоволодінь, господарчих споруд, складських приміщень.

В ніч з 5 на 6 грудня окупанти атакували Марганецьку, Червоногригорівську громади та місто Нікополь Дніпропетровської області. В Нікополі пошкоджені 11 житлових будинків, господарчі споруди, лінії газо- та електромережі. У Червоногригорівській громаді знеструмлена насосну станцію, громада залишилась без водопостачання. В Марганецькій громаді пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, лінії газопостачання.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також п'ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління, вісім районів зосередження особового складу та важливий об’єкт противника.

Станом на ранок 6 грудня 2022 року більше ніж 1296 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 443 дитини загинули та понад 853 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 6 грудня: