Після святкових вихідних місто потерпає у смітті

25 серпня 2021 0
У Полтаві після святкування Дня Незалежності у центрі міста була купа сміття. Полтавці нарікають на відпочивальників. А комунальники прибирали територію з самого ранку.





Свято пройшло, а сміття лишилося. Зранку після Дня Незалежності на Театральній площі залишилися пусті пляшки, пакети та залишки від їжі. Комунальники з самого ранку прибирали місто.

На 6 виходимо. Прибираємо бульвар Гоголя, всі парки, Небесної Сотні. Прибираємо листя, сміття, смітники, – відповіла комунальниця Оксана Торгашова.
До котрої Ви прибираєте? – запитали ми.
Десь до 13 години, – відповіла комунальниця Оксана Торгашова.

"І в 4 буває, в 5. Буває по-різному, дивлюся по листю, скільки його нападало, погода яка", – розказала комунальниця Ніна Вікторівна.

Деякі полтавці вважають, що місто після свят лишилося засмічене.

"Взагалі треба викидати сміття, куди потрібно. Буває йде мама з дитиною, дитина при мамі кидає сміття прямо на підлогу", – сказала полтавка Наталія Малишкова.

"Ось подивіться приклад. Біля урни накидано, мабуть, тому, що не вмістилося. І там бачила повну урну", – додала полтавка.

"Бачу тенденцію серед моїх знайомих, вони іноді беруть рукавички і виходять прибирати", – розповіла полтавка Наталія Клименко.

"Яка причина? Я думаю безкультур’я людей. Все викидають, навіть не дивляться", – зауважив полтавець Володимир Миколайович.

Прибирання міста у святкові дні у бюджеті було заплановане. Однак у яку суму обійдеться бюджету, поки невідомо.

"На вихідні та святкові дні було посилено роботу з благоустрою міста. Необхідно змінити графіки робіт підприємств, які працюють, тому що цього недостатньо. Велика кількість людей та генерацій сміття. Необхідно не тільки до 19:00 та 20:00 прибирати, а й до 22 години. І починати працювати, як зараз з 6 години ранку", – розказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

А за засмічення довкілля поліція складає адміністративні матеріали.

"Порушення Державних правил, стандартів і норм благоустрою в населених пунктах тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 360 гривень", – сказала речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

А вже після обіду місто повністю прибрали.