У Полтаві виявили 15 неоформлених працівників кол-центру

06 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтаві виявили 15 працівників кол-центру, які працювали нелегально.

Державні інспектори праці провели інспекційне відвідування фізичної особи підприємця, що здійснює діяльність в сфері надання послуг. У результаті, встановили факт порушення трудового законодавства стосовно 15 працівників в частині оформлення трудових відносин. Про це повідомили на офіційному сайті Управління Держпраці у Полтавській області.

Цей факт порушує вимоги ч. 4 ст. 24 Кодексу законів про працю України та постанови Кабінету міністрів № 413, а саме: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

За результатами інспекційного відвідування, фізичній особі підприємцю внесли припис про усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю, як платнику єдиного податку третьої групи.

Нагадаємо, у Полтаві інспектори Управління Держпраці у Полтавській області виявили шість неоформлених працівників в закладі громадського харчування.