Жінка, яка мала квартиру в знесеному будинку на Небесної Сотні, хоче отримати компенсацію

28 січня 2021 0
Будинок-примару за адресою Небесної Сотні,104 знесли у 2019 році. Жоден з 17 прописаних мешканців нове житло не отримав. Одна з власниць хоче отримати компенсацію за втрачену квартиру.

Глибока калюжа та пустир – це все, що залишилося від будинку-примари, який пусткою стояв 20 років за адресою Небесної Сотні, 104. Півтора року тому рештки розібрали комунальники. Жоден мешканець житло взамін не отримав.

Станом на січень 2021 року за цією адресою прописані 17 осіб. А власників у будинку – сім. Одна із власниць будинку інвалід першої групи Валентина Співак.

"Якби нам дозволили там будуватися, й прибрали ось цю зону червоних ліній, щоб ми були спроможні будуватися на цій ділянці. Ми б там збудували самі, на чотири-пʼять квартир двоповерховий будинок, або одно. Я претендую на однокімнатну квартиру", – розповіла полтавка Валентина Співак. 

Місто пропонувало жінці інше житло в гуртожитку, але вона говорить, що через свою інвалідність жити там не може.

"Вони нам дали адреси будинків. Ми як поїхали подивилися, то ті будинки страшніші ніж той, що вивезли на Леніна, 104. Чи могли б вони своїм батькам таке запропонувати", – додала полтавка. 

Оскільки будинок був приватною власністю, власникам розраховувати на приватизацію землі, чи компенсацію у вигляді квартир не варто, говорить адвокат.

"Я бачу мізерні шанси чогось добитися, оскільки немає переваг, а в загальному порядку добитися позитивного результату по земельній ділянці. Й черга на житло вона може бути нескінченною", – розказав адвокат Юрій Брикайло. 

Протягом дня у міській раді щодо цього випадку коментар не надали. Кореспонденти надіслали інформаційний запит, а відповідь на нього мають дати впродовж п'яти робочих днів.

Олександра Шилова, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення