У Полтаві опале листя прибирають спеціальним пилососом

08 жовтня 2021 0
На узбіччях полтавських вулиць лежать купи опалого листя, комунальники почали прибирати їх нещодавно. Для цього у місті використовують спеціальну машину з пилососом. Такий метод значно спрощує процес прибирання.



Довга прозора трубка-пилосос та машина з подрібнювачем листя. За допомогою такої спецавтівки у Полтаві прибирають опале листя. Для такого прибирання потрібні двоє: водій машини та людина, яка буде працювати з пилососом.

У вологу погоду працювати важче, тому намагаються прибрати листя ще сухим.

"Кожного дня виходимо, працюємо у парках, скверах, прибираємо листя. Десь пів години, годину витрачаємо на парк, дивлячись яке листя. Ну якби не пилосос, прибирали б вручну", – сказав працівник КП "Декоративні культури" Віктор Оніпко.

Перед тим, як пилосос почне працювати листя необхідно перебрати від сміття.

"Прибиральники території парків, очищають газони від опалого листя. Вони його перебирають, щоб воно було чистим, без гілок, папірців, без сміття. Й далі на компост воно йде чистим", – розповіла майстер КП "Декоративні культури" Ольга Діденко.

Потім цим листям будуть удобрювати квіти. Більшість полтавців таке прибирання вважають ефективним, а машину з пилососом у місті бачать вперше.

"Ми це перший раз бачимо взагалі. Ще й хочемо відео самі зняти й мамі нашій відправити. Я так думаю, що це дуже добре, щоб листя це не перегнивало тут, щоб не розносилося вітром", – сказала полтавка Алла Гнатенко.

"Я думаю в залежності від місця, бо машина не скрізь може проїхати", – зазначив полтавець Сергій Дацій.

"Я вважаю, дуже ефективним таке прибирання. Це доцільно, бо дуже багато листочків падає з дерев. Це класно, я вперше таку машину бачу", – розповіла полтавка Рімма Трохіна.

Прибирання опалого листя з пилососом триватиме доки не випаде перший сніг. Всього у Полтаві дві таких машини. Другу почнуть використовувати, коли збільшиться обсяг роботи.