Поліціянти затримали чоловіка, якого підозрюють у скоєнні розбійних нападів на двох полтавок

05 січня 2021 0
Тетяна Наказненко
Затримали 23-річного чоловіка, якого підозрюють у розбійному нападі на двох жительок Полтави.

Поліціянти затримали 23-річного полтавця, якого підозрюють у розбійному нападі на двох жительок обласного центру. За клопотанням слідчого суд узяв чоловіка під варту.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції у Полтавській області, перший напад чоловік скоїв 27 грудня. Погрожуючи ножем, він відібрав мобільний телефон у дівчини, яка проходила біля Кадетського корпусу на вулиці Соборності. 28 грудня він напав на жінку на вулиці Маршала Бірюзова. Підозрюваний з ножем перестрів жінку на мосту близько 11:20 та змусив віддати йому мобільний телефон.

Чоловіка затримали, у нього вилучили речі, що можуть буди доказами у кримінальному провадженні. У поліції є обґрунтовані підстави вважати, що він може бути причетним до аналогічних злочинів у Полтаві. Наразі цю інформації перевіряють оперативники карного розшуку, йдеться у повідомленні пресслужби.

Слідчі здійснюють досудове розслідування за ст. 187 Кримінального кодексу України – напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства (розбій). Чоловікові вже повідомили підозри у скоєнні двох розбоїв.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області