У Полтаві відкрили меморіальну дошку бійцю Дмитру Пруглу

07 червня 2021 0
Олена Кулага
Відкрили меморіальну дошку полтавцю Дмитру Пруглу, котрий загинув у зоні бойових дій на Донеччині.

7 червня на фасаді Полтавського навчально-виховного комплексу №16 відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю ООС Дмитру Пруглу та вшанували його пам’ять на Алеї Героїв Центрального міського кладовища. Про це повідомили на фейсбук-сторінці військової частини 3052.

Дмитро Пругло "Круглий" народився 27 грудня 1990 року в Полтаві. Навчався у НВК №16 міста Полтави та Харківському національному університеті внутрішніх справ, йдеться у повідомленні.

Восени 2014 року Дмитро Пругло вступив до лав "Азову". У лютому 2015 року брав участь у Павлопіль-Широкинській операції та інших завданнях. 

З рядового бійця Дмитро дослужився до заступника командира роти з роботи з особовим складом.

У ніч на 7 червня 2019 року старший лейтенант Дмитро "Круглий" Пругло був смертельно поранений внаслідок ворожого обстрілу поблизу Новолуганського на Світлодарській дузі.


Указом Президента України № 469/2019 від 27 червня 2019 року за "Особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України" Дмитро нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). 

Згодом планують провести Всеукpaїнський туpніp з регбі пам’яті "Круглого", марш за участі полку "Aзoв" та показ фільму пам’яті "Kpуглого".

фото: фейсбук-сторінка військова частина 3052.