У Полтаві перейменували Студентський парк та картодром "Лтава" на честь полеглих воїнів

31 грудня 2023 0
Дарина Омелич
Депутати ухвалили рішення про перейменування Студентського скверу на честь воїна Андрія Орлова, а картодрому "Лтава" присвоїли ім’я Володимира Черниша.

29 грудня 2023 року на сесійному засіданні в Полтавській міській раді депутати ухвалили рішення про перейменування Студентського парку та спортивно-технічного комплексу "Лтава". 

Студентський сквер, який знаходиться поблизу Полтавського педагогічного університету ім. В. Г Короленка, перейменували на Студентський сквер імені Андрія Орлова. 

Довідково: Андрій Орлов народився 29-го жовтня 1983 року у місті Полтава.. У 2014-2016 роках воював у батальні "Донбас".  Воїн із Полтави став першим, хто отримав звання Героя України за звільнення від ворога окупованої Херсонщини.  6 вересня 2023 року внаслідок тяжкого поранення захисник помер у лікарні міста Берислав.

Вручення державної нагороди Андрію Орлову,14 листопада 2022 рік. Фото: Полтавщина

Спортивно-технічному комплексу "Лтава" присвоїли ім’я Володимира Черниша.

Довідково: Володимир Віталійович народився 21 грудня 1981 року та проживав у місті Полтава. Працював менеджером у компанії "Red Bull". З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. 10 вересня під час штурмової операції поблизу міста Бахмут Донецької області, отримав поранення несумісні з життям.

Прощання з полеглим захисником Володимиром Чернишем, Полтава. Фото: Полтавська міська рада

Нагадаємо, що у Полтаві перейменували вулицю Пушкіна та Сонячний парк на честь полеглих героїв.