Полтавська художниця створює картини рідким акрилом

16 вересня 2021 0
Без пензлів та олівців. Полтавська художниця Яна Похилько створює картини у техніці "рідкий акрил". Кольори підбирає на свій смак. Наприклад, синій, жовтий та білий поєднуються і виходять схожі на пляж. На одну роботу у майстрині йде від 15 хвилин.


Фарби, полотно та фантазія. Це все, що необхідно, щоб створити таку картину у техніці "рідкий акрил". Починати потрібно з ґрунтування поверхні.

"Просто потрібно просочити поверхню, це дасть можливість фарбі рівномірно розтектися і при засиханні вони не змінять свій пігмент", – сказала художниця Яна Похилько.

Потім необхідно бажані кольори налити у посудину. Важливо, щоб фарба була саме акриловою. Перемішувати її не потрібно.

"Її властивості дозволяють кольорам розтікатися, разом подружитися на полотні. Тоді гарні ефекти. Наприклад, гуаш або інші вони більш густі, у них немає еластичності", – додала художниця Яна Похилько.

Далі фарбу наносимо на полотно так. (пустити трохи вд як фарба тече кадр 7656, наприклад 00:06)

І даємо кольорам розтектися. Якщо фарби не вистачило, її можна додати ще.

"Тепер я не перевертаю полотно, а доливаю. Обов’язково потрібно розрівняти фарбу рівним шаром. Якщо у нас буде скупчення фарби, то при висиханні вона може тріснути", – розповіла художниця Яна Похилько.

Так акуратно потрібно заповнити всі кути. Всього робота займає від 15 хвилин. Після завершення фарбам потрібно дати висохнути близько доби. А потім за бажанням її можна покрити лаком та насолоджуватися своїм витвором.