Попри обмежувачі руху, у центрі міста водії паркуються на пішохідній зоні

15 липня 2021 0
У центрі Полтави на пішохідній зоні на вулиці Соборності водії нехтують обмежувачами руху. Адже паркують свої автівки просто під знаками. А за таке правопорушення передбачений штраф у розмірі 340 гривень.


Попри знаки та обмежувачі руху, на пішохідній частині вулиці Соборності паркуються автівки. Дехто проїжджає навіть тротуаром й причини для таких дій у всіх різні.

"Я чекаю поки місце з'явиться, щоб перепаркуватися. У нас місто велике й це проблема, я ось поки чекаю, коли людина від'їде".

"А це пішохідна зона? Я вибачаюся, я тільки на хвилинку. Забрав людину, йому просто тяжко ходити, я приїхав, щоб забрати його. Ось вже від'їжджаю".
А чому це пішохідна зона? – запитала водійка.
Ось є знак, що це пішохідна зона, – відповіли ми.
– Зараз я збігаю в аптеку й відразу поїду, – сказала жінка.
"Я не на пішохідній зоні припаркувалася".

 Подовжили пішохідну зону ще рік тому, але повністю не облаштували. До кінця цього року це мають виправити.
"Ми встановимо дорожні знаки, які будуть означати пішохідну зону й обмеження руху транспортних засобів. Ми також закладаємо кошти на наступний рік, щоб встановити більш серйозні обмежування руху. А сьогодні будуть тільки такі п'ятаки, для того, аби туди автівки не заїжджали", – повідомив перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.

 Але поки цього не зробили, водії спокійно їздять пішохідною частиною. Хоча за це передбачений штраф у розмірі 340 гривень.
"Екіпажі патрульної поліції контролюють дотримання правил зупинки та стоянки. Вони уповноважені складати адмінматеріали за наявності факту порушення", – розповіла речниця патрульної поліції Наталія Костильова.

Паркуватися на пішохідній зоні заборонено, а ось проїзд дозволяється лише автівкам, які обслуговують підприємства або мешкають у цій зоні.
"Перевагу мають пішоходи. Якщо водій паркується на тротуарі, він має лишати два метри для пішохода. Тобто, якщо він блокує повністю прохід для пішохода і лишається тільки 20 сантиметрів і пройти не можна, пішохід має повне право викликати поліцію", – сказала експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Однак й іншого місця для паркування в Полтаві немає. Найближча автостоянка від вулиці Соборності щонайменше знаходиться на відстані один кілометр.