Після ракетного обстрілу ТЦ "Амстор" ще досі не можуть знайти рештки однієї особи

08 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Завершили ідентифікацію решток тіл та ідентифікували фрагменти 20 безвісти зниклих. Ще одна особа так і вважається зниклою безвісти.



Станом на 8 липня спеціалісти-криміналісти Національної поліції України змогли ідентифікувати 20 осіб, які були у списках зниклих безвісти після ракетного удару по ТЦ "Амстор". Про це повідомили у пресслужбі Головного Управління Національної Поліції Полтавщини.

Фахівці фіксують наслідки воєнного злочину РФ та вилучають рештки боєприпасів. Також тривають спроби віднайти рештки однієї людини, яка й досі вважається зниклою безвісти.
Описати сильно пошкоджені рештки тіл спеціалістам-криміналістам допомогла унікальна технологія швидкісного встановлення ДНК. Завдяки їй впродовж перших 20 годин вдалося розпочати ідентифікацію більшість обгорілих фрагментів тіл загиблих людей.


Зазначимо, що у перші дні після ракетного обстрілу на місці трагедії працювали 26 спеціалістів-криміналістів. Також для підвищення ефективності їхньої роботи були залучені пересувні криміналістичні лабораторії з полтавської, київської та луганської поліції.


Нагадаємо, що 27 червня російська протикорабельна ракета Х-22 влучила у Кременчуцький ТЦ "Амстор" чим спричинила обвал будівлі, а згодом і пожеж