У Полтаві під час спеки плавиться дорожнє покриття

14 липня 2021 0
Температура дорожнього покриття в Полтаві всередині дня досягає позначки в +52 градуси. А при температурі асфальту +60 градусів відбувається повна руйнація дороги. Аби подібного виникало, в Полтаві мають повністю заборонити проїзд вантажівкам.





При температурі асфальту +60 градусів повністю може зруйнуватися дорожнє покриття. Наразі в Полтаві позначка вже досягає цієї межі.

Майже +51 градус температура асфальту і це зараз близько 12 години дня, через кілька годин буде близько 55 градусів, а може й більше.

Через це на трасі Київ-Харків, яку відремонтували два роки тому, вже утворилася колійність й надалі ситуація буде тільки погіршуватися.

"Хоча цій ділянці лише два роки і бачимо, як її експлуатують. Але колійність – це перший показник того, що асфальт не впорався. Проблему можна вирішити тільки тим, що потрібно повністю зупинити рух транспорту, але це неможливо", – повідомив дорожній експерт Антон Фалтинський.

В області намагаються контролювати вагу вантажівок, які пересуваються дорогами державного значення, адже саме вони здебільшого й руйнують дорожнє покриття під час такої спеки.

Наразі на Полтавщині лише одні переносні ваги для здійснення габаритно-вагового контролю вантажівок. Використовують прилад по черзі на чотирьох майданчиках.

"Наразі штат наших працівників зменшився й багато інспекторів перебувають в інших областях. І ті інспектори, які зараз залишилися в області щодня проводять габаритно-ваговий контроль. Щодня оформлюються перезавантаженні автівки", – повідомив старший інспектор відділу контролю та нагляду за безпекою на вантажному транспорті управління Укртрансбезпеки в області Роман Стоцький.

У місті таких обмежень немає, але місцева влада вже розглядає один із можливих варіантів.

"На останній комісії ТЕБ та НС обговорювалося питання щодо можливого перекриття руху вантажного транспорту в межах міста, але рішення поки що не ухвалене. Якщо закрити рух, то потрібно облаштувати місця для відстою транспорту", – прокоментував заступник міського голови з юридичних питань Віталій Нікіпелов.

А ось торік, коли температура повітря підіймалася вище за 28 градусів, полтавські вулиці поливали водою.