Вихідними у центрі Полтави перекриють частину дороги "по кільцю"

13 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
19 вересня у Полтаві на ділянці вулиці Соборності "по кільцю" від Будинку дворянського зібрання (кінотеатр Котляревського) до будівлі Кадетського корпусу перекриють дорогу.

19 вересня на ділянці вулиці Соборності від Будинку дворянського зібрання (кінотеатр Котляревського) до будівлі Петровського Полтавського Кадетського корпусу перекриють дорогу, аби перетворити її на пішохідну зону. Рух транспорту від Будинку зв'язку до Кадетського корпусу буде двостороннім (із застосуванням тролейбусами функції "автономного ходу"),  повідомили на офіційному сайті Полтавської міської ради.

Це пов’язано з проведенням"Колофесту", який відбудеться у рамках цьогорічного Європейського тижня мобільності у Полтаві.

На вільній від транспортного потоку ділянці дороги заплановані проведення виставки комунальної, поліцейської, пожежно-рятувальної, медичної та військової техніки, відведені локації для майстер-класів, воркшопів, арт-майстерень, спортивних та культурно-розважальних програм та ярмарку крафтової продукції місцевих виробників.

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на покращення стану довкілля і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту. Щороку ЄТМ відбувається наприкінці вересня.

Цьогоріч захід триватиме протягом 16-22 вересня.