З наступного тижня полтавці можуть залишитися без гарячої води – "Полтаватеплоенерго"

31 серпня 2021 0
Ольга Семенко
Через борг "Полтаватеплоенерго", полтавські котельні збираються відключити від газопостачання.

6 вересня "Полтавагаз" збирається припинити газопостачання "Полтаватеплоенерго", у зв’язку з чим споживачі підприємства залишаться без гарячої води. Про це повідомила пресслужба "Полтаватеплоенерго", посилаючись на лист "Полтавагазу".

Протягом 2019-2021 років "Полтаватеплоенерго" заборгувало за розподіл газу майже 55 млн грн. Підприємство пояснює це незбалансованістю тарифів, тому що через багаторазове поетапне збільшення вартості розподілу природного газу, упродовж останніх 2,5 років відбулося трикратне зростання вартості розподілу природного газу для "Полтаватеплоенерго". У порівнянні з вартістю розподілу природного газу у 0,67 грн/куб. (без ПДВ), закладеного у чинні тарифи "Полтаватеплоенерго" для надання послуг населенню, його нинішня вартість тривалий час складає – 1,78 грн/куб.м (без ПДВ).

У листі "Полтавагаз" пропонує "Полтаватеплоенерго" самостійно відключити підприємство від газових мереж до 7:00 6 вересня. У разі невиконання цієї вимоги, газопостачання припинять в примусовому порядку.