У полтавській маршрутці Левада-Сади-2 перемотані скотчем сидіння та дірявий дах

23 лютого 2021 0
У Полтаві курсує маршрутка Левада-Сади-2. У транспорті іржаві, перемотані скотчем сидіння та провисає дах. Договори з перевізниками укладає міськвиконком на підставі конкурсу, в комітет якого входить поліція й Укртрансбезпека.

Полтавська маршрутка під номером 64 курсує напрямком Левада-Сади-2. Напередодні, світлини з цієї автівки потрапили до соцмереж з обуреннями про стан транспорту. 

 У цій маршрутці провис дах й видно залишки вологи. Також тут обідрані та ржаві сидіння. 

Полтавцям, які їздять цим напрямком обирати не доводиться, бо маршрут не кільцевий, тому транспорту тут їздить менше.

"Страшно дивитися на ці поруччя, щоб за них не взялася дитина. Якщо машина швидко зупиниться, то можна й головою влетіти. Сидіння перемотане скотчем, без чохлів, це жах", – сказала пасажирка Анастасія Білоцька.

"Стан незадовільний. Дивлячись на цю маршрутку, то соромно за Полтаву, бо Полтава європейське місто, то хочеться кращого", – розповіла пасажирка Марина Мамай. 

"Стан маршруток має бути кращим. Зараз їдемо, все обшарпане, неприємно. Приємніше коли їдеш в новенькому", – нарікає пасажирка Наталія Форкун.

Водій та кондуктор визнають, що дах потребує ремонту, а от про інші проблеми у транспорті дізналися від кореспондентів телеканалу PTV.

"Технічно стан нормальний. Претензій немає, машина їде, не ламається. Сидіння нормальні, все нормальне, ну тільки стеля. Все ж його не догледиш", – повідомив водій Рустам Бейдулаєв.

За номером, що надав водій маршрутки повідомили наступне.

– У нас було гаражне зберігання. З 15 березня ми стаємо на ремонт й будемо все виправляти, – розповіла представниця перевізника.

– Що саме будете виправляти з 15 березня? – запитала кореспондентка.

– Дах, я так розумію, – відповіла представниця перевізника.

– Ми там були сьогодні, там, на жаль, справа не тільки в даху. Деякі сидіння там перемотані скотчем, – сказала кореспондентка.

– Все виправимо, – розповіла представниця перевізника.

Договори з перевізниками укладає міськвиконком на підставі конкурсу, в комітет якого входить поліція й Укртрансбезпека. 

"Тільки перевізник відповідальний. У нас у місті є два контролюючі органи, які наділені функціями держави, на відповідний контроль це поліція й Укртрансбезпека. Найкраще це дати номер машини, й щоб вони вжили заходів", – повідомив головний спеціаліст транспортного відділу Юрій Хоменко.

В Укртрансбезпеці повідомили, за стан транспорту, який виходить на маршрути, має відповідати транспортний відділ. НЧ) Раніше, міськвиконком розірвав договір з товариством, яке їздило на семи маршрутах, в тому числі й цим напрямком.

Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення