На Полтавщині планують за 800 000 грн розробити проєкт організації території ландшафтного парку

17 червня 2021 0
Ольга Семенко
Оголосили тендер на розроблення проєкту організації території ландшафтного парку "Диканський".

15 червня Департамент екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації оголосив тендер на розроблення проєкту організації території регіонального ландшафтного парку "Диканський", охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів. Його очікувана вартість становить 800 000 грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель "ProZorro".

Згідно з тендерною документацією, підрядник зокрема має: зібрати загальні відомості про парк, зробити огляд його структури, здійснити польові роботи, підготувати картографічні матеріали, розробити картосхему поширення на території парку рідкісних і зникаючих видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, визначити стратегію розвитку парку на десять років та розробити п’ятирічний план заходів.

Роботу мають виконати до 19 листопада 2021 року. Подати тендерні пропозиції для участі в торгах можна до 19 липня, аукціон призначили на 20 липня.

Регіональний ландшафтний парк "Диканський" – об’єкт природно-заповідного фонду, розташований у Диканському районі між Диканькою та річкою Ворскла. До його складу входять сім природоохоронних об’єктів:

Фесенкові горби

Ялиновий гай

Бузковий гай

Кочубеївські дуби

Писарівщанський парк

Відслонення пісковиків

Парасоцький ліс.

фото: зі сторінки регіонального ландшафтного парку "Диканський"