17 000 штрафу призначили водієві, який на Полтавщині намагався відкупитися від поліціянтів

31 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
У березні за непритягнення до відповідальності, водій намагався відкупитися від патрульних за 400 грн. У результаті, за пропозицію неправомірної вигоди, чоловік має сплатити 17 000 грн штрафу.

На 17 000 грн оштрафували водія, який намагався відкупитися від патрульних. Відповідний вирок виніс Лубенський міськрайонний суд, який опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 29 березня 2021 року приблизно о 13:17 на 207 км автодороги Київ – Харків – Довжанський  між селами Войниха та Вільшанка Лубенського району водій автомобіля їхав з вимкненим ближнім світлом фар та без поліса обов’язкового страхування. Також транспортний засіб був не перереєстрованим законним чином. Чоловіка зупинили патрульні. Одному з них водій запропонував 400 грн неправомірної вигоди. Він поклав гроші до кольорового буклета та передав поліціянтові.

У судовому засіданні обвинувачений вину у скоєнні злочину визнав повністю. Пояснив, що  коли його зупинили патрульні, занервував і вирішив відкупитися від поліціянтів за непритягнення до адмінвідповідальності.

8 квітня 2021 року він сплатив 884 грн штрафу за вчинені адміністративні правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.