У лісі на Вакуленцях проводять стрільбища бойовими патронами

05 травня 2021 0
З 5 травня на території полігону у Вакуленцях відбуваються стрільбища бойовими патронами. Через це у лісі поруч та на території довкола ходити заборонено. А місцеві жителі вже звикли до гучних звуків.

Відсьогодні у лісі на Вакуленцях ходити заборонено, адже на полігоні поряд проводять стрільбища бойовими патронами.

"Ми контролюємо прилеглу нам територію на наявність летючих об’єктів, тварин, людей, щоб ніхто у наш бік не йшов, бо тут відбуваються стрільби", – розповів старший сержант Сергій Коляка.

Такі стрільбища проходять заплановано у рамках навчання військовослужбовців строкової військової служби. Місцеве населення попереджають про це завчасно.

"Перед стрільбами у нас проводиться оповіщення місцевого населення, яким доводиться інформація, що на даному стрільбищі будуть проводитися стрільби. У нас є оточення з військовослужбовців постійного складу", – зауважив командир роти Антон Дубина.

"Нас навчають і бойовій справі, вчать стріляти. У нас буде, не рахуючи цей, ще три дні стрільб. Будемо щодня стріляти, не тільки за малою смугою, а й за великою", – сказав курсант навчального центру Руслан Чорногор.

Однак місцевим у період навчання доводиться терпіти гучний звук.

"У мене хата дзижчить, а не те, що чутно. І вдень, і вночі. Солдати стоять, ходити не дозволяють", – зауважив місцевий житель Микола Іванович.

"Звичайно чути, та ще і як. Аж будинок дзижчить. Я знаю, це ж не рік, не два, не три. Вже скільки років стріляють. Звичайно, так обходимо, за кладовищем пройшли та й все", – сказала місцева жителька Надія Федорівна.

Стрільбища проводитимуть до 8 травня включно, однак у цьому навчальному центрі вони проходять щорічно з різною періодичністю.