Нові дитячі майданчики "попливли" разом зі снігом

23 лютого 2022 0
У Полтаві спортивні майданчики, які встановлювали за державні гроші, не пережили зиму та "попливли" разом зі снігом. Всього таких у місті близько сорока. Вартість кожного майданчика 480 тисяч гривень.




Нові дитячі майданчики, які встановили у Полтаві восени, не пережили зиму. На Червоному шляху гумове покриття з дірками, а навколо купи багнюки, тож потрапити на майданчик – справжній квест з перепонами.

"Взагалі зробили досить неякісно. Підібране місце також край дороги, з дітьми гуляти тут досить таки небезпечно. Підібратися ми не можемо, тому що йдемо по бруду, дітки наші теж забруднюються", – розповіла полтавка Тетяна Черепанова.

Батьки самостійно дітей на майданчик не відпускають, малечу доводиться брати на руки та переносити.

"По-перше, те що навіть землю не розгребли, а по друге ніякої огорожі немає. Діти можуть вибігти на дорогу, і машини дуже їздять. Ну і як ви бачите, після зими майданчик поплив разом зі снігом", – сказала полтавка Яна Черненнко.

"Те, що нам збудували, я дуже рада. Я буду займатися сама, буде займатися моя дитина. Сама робота, як зробили, то я бачу, що не дуже гарно зробили. То вже підлога взялася хвилями, діти спотикаються", – розповіла полтавка Анна Кириченко.

А такий стан майданчику неподалік зупинки Богдана Хмельницького. Навколо гумового покриття багнюка, щебінь та купи сміття.

З малечею сюди бавитися не приходять, бо брудно.

"Звісно треба доробити. Ми б теж сюди приходили гуляти, але бачите не прибрано. Так зроблено наче й не погано, але те, що сміття валяється. З дитиною туди заходити не дуже", – розповіла полтавка Ірина Савенко.

На дитячому майданчик, що на вулиці Миру, 9, так само попливло гумове покриття після зими.

Робили ці майданчики на замовлення області, а територію, де їх розташовувати визначала міська рада. Після того, як підрядник виконав роботи, об'єкти мали б перевести на баланс міста. Однак, робити цього поки що не планують, чекають доки перероблять.

"Я сама зустрічалася з підрядником, і вони тоді казали, що весною перероблять. Але якщо весною перероблять, то будемо раді. Я наполягаю і думаю підтримає весь депутатський корпус і вся міська рада, те, що ми не можемо приймати на баланс майданчики, які нам буде необхідно переробляти. Аби не бути голослівною, саме покриття буде коштувати нам близько 300 тисяч гривень, якщо нам необхідно буде укладати нове", – повідомила голова комісії з питань соціального захисту населення Полтавської міської ради Маріанна Соліман.

"У будь-якому разі, підрядник стовідсотково у межах гарантійних зобов'язань оновить всі спортивні майданчики, які не пережили зиму. Як тільки погода дозволить, це одразу станеться", – сказав речник голови Полтавської ОДА Максим Ковальов.

Таких ділянок у Полтаві близько сорока, проблемних кілька. Збудовані майданчики за державні кошти в рамках всеукраїнської програми "Активні парки". Вартість кожного майданчика близько 480 тисяч гривень.