Розпочали розслідування щодо смерті 20-річної дівчини у полтавському СІЗО

30 листопада 2021 0
Олена Кулага
Щодо смерті Вероніки Моторіної у полтавському СІЗО відкрили кримінальне провадження.

За фактом смерті 20-річної Вероніки Моторіної в медичній частині державної установи "Полтавська установа виконання покарань (№ 23)" розпочали досудове розслідування, повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. У СІЗО дівчина засуджена за умисне вбивство інструктора тиру, перебувала під вартою до набрання вироком законної сили.

Відомості по факту смерті внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 140 (Умисне вбивство та невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) Кримінального кодексу України. 

Наразі призначили судово-медичні експертизи, які нададуть можливість з’ясувати причину смерті. Також з метою з’ясування якості та повноти наданої дівчині медичної допомоги Полтавська обласна прокуратура проведе службові розслідування у відповідних медичних закладах.  

Нагадаємо: 29 листопада пізно ввечері Вероніка Моторіна втратила свідомість. Медичні працівники установи та лікарі швидкої, проводили реанімаційні заходи, проте врятувати життя ув’язненій не вдалося.

20-річну уродженку міста Дніпро, яка тимчасово проживала у Полтаві, у вересні цього року вироком Октябрського районного суду Полтави засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство інструктора тиру (ч. 1 ст. 115) Кримінального кодексу України.