На Полтавщині засудили чоловіка, який забив піврічного сина до смерті

01 червня 2021 0
Яніна Климань
Апеляційний суд Полтави виніс вирок чоловікові, який наніс смертельні травми півторарічній дитині.

Полтавський апеляційний суд відмовив скаргу стосовно чоловіка, якого обвинувачують у жорстокому вбивстві шестимісячного сина. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Довели, що 4 листопада 2019 року 22-річний чоловік, перебував у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних засобів, завдав кулаками не менше 9 ударів в голову шестимісячному синові. Мати хлопчика повернулася додому і побачила, що хлопчик не дихає. Вона викликала фельдшера, однак останній лише констатував смерть дитини.

За висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті малолітнього стала закрита черепно-мозкова травма з переломом кісток склепіння та основи черепа, що супроводжувалася крововиливами в головний мозок.

Свою вину у вчиненні злочину батько заперечував, проте на підставі зібраних доказів, проведених експертиз, показів свідків колегією суддів Хорольського районного суду чоловіка визнали  винним в умисному вбивстві малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України) та призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.