Брудні вбиральні, іржаві труби та сміття – студентка скаржиться на умови проживання у гуртожитку

08 липня 2021 0
У полтавському виші у гуртожитку не прибрані ванні кімнати, засмічені вбиральні та забруднені стіни. У навчальному закладі кажуть, що це через те, що там тривають ремонті роботи.


Брудні вбиральні, антисанітарія та присипані хлором ванні кімнати зі сміттям. На відео один з гуртожитків Полтавського аграрного університету. В соцмережі кадри розмістили напередодні.

"Я проживаю у гуртожитку номер 1, на другому поверсі. Відео було зняте мною два дні тому. Прибирають там раз у два дні, але таке відчуття, що там взагалі не прибирають", – розповіла студентка університету.

Сьогодні все це почали прибирати. У коридорі лежать будівельні матеріали, подекуди відірвано плінтуси, а працівниці прибирають у санвузлах, на яких ще лишився бруд.

Це ви почали відмивати туалети після вчорашнього відео? – запитали ми.

У ванній кімнаті на стелі пліснява, під підвіконням іржава труба.

"Ці відео дуже старі, я б навіть сказала фейкові. У нас зараз міжсезоння, тобто нові студенти не заїхали, ми в цей час проводимо ремонтні роботи в гуртожитку, тобто ми налагоджуємо опалювальну систему та благоустрій. Ми пообдирали батареї й труби. Вони вже готові до покраси", – роз’яснила Оксана Гапоненко, завідувачка гуртожитку.

Як зазначили у закладі, ремонтні роботи на інших поверхах гуртожитку вже завершили.

"Цю ванну кімнату ми вже закінчили, вона вже є у використанні. Ви можете подивитися на наочний приклад того, якими умовами користуються наші студенти", – додала Оксана Гапоненко, завідувачка гуртожитку.

За проживання в гуртожитку студенти на місяць платять 530 гривень.

Так собі. 50 на 50, – каже Владислав.
– А в якому Ви проживаєте? – питаємо
– Чотири В. Що в чотирьох проживаємо це мінус. Плата в 520 гривень є нормальною, навіть маленькою. Та ну таке, як смітник,
– додає Владислав.

– Ловкенькі, відносно нормальні, – каже Ярослав і Анна.
– В якому ви проживаєте? – питаємо
– Я в 4 А, а я в 4 Б. Душ у нас взагалі класний, саме в нашому гуртожитку. Прямо бомба. А в інший не були, не знаємо,
– відповідають Ярослав і Анна.

"Якщо ми хочемо проживати за таку вартість, яку нам вказує навчальний заклад, то інших умов на ці кошти ми у місті не знайдемо. У міру можливості фінансування, проводять ремонтні роботи в місцях 
Загального користування", – прокоментував аспірант Олександр Глазов.

Якщо ж студентів умови проживання не влаштовують, а керівництво закладу не реагує, варто написати звернення до Української асоціації студентів.