Шум від олійного заводу заважає спати жителям вулиці Маршала Бірюзова

22 червня 2021 0
Полтавці, які проживають біля олійного заводу скаржаться, що через шум на новій біоелектростанції вони не можуть спокійно спати вночі та відпочивати у власних дворах. Працівники говорять, що це працює елеватор.





Такі звуки щодня та щоночі доводиться слухати полтавцям, які проживають поруч з олійним заводом. Це нова – біоелектростанція, звуки саме від неї. Місцеві жителі скаржаться, що через 10 хвилин після перебування на подвір'ї, починає боліти голова. Адже на вулиці неймовірний шум.

"Година, дві, три ночі. Приїдьте і послухайте. Вдень якось більш-менш. А коли настає тиша, то таке враження, що ви перебуваєте всередині цеху. Ми не знаємо, що робити", – сказав місцевий житель Олександр Гонтовий.

"Дуже сильний шум, цілодобово фактично. Його чути навіть із закритими вікнами. Неможливо зосередитися, неможливо працювати у дворі. Ми не відпочиваємо зовсім. Він не тихне ні на секунду", – розповіла місцева жителька Людмила Гуцал.

Вночі спати також неспокійно.

"Я такі вушні затички вдягаю. І тільки тоді можна спати більш-менш нормальним сном. По іншому ніяк", – додала місцева жителька Людмила Гуцал.

У самому ж заводі кореспондентам відповіли, що поки керівництво працює дистанційно, то відповісти не може. А працівники говорять, що це так гучно працює елеватор.

– Напевно насіння подає там у бункер, – сказав працівник заводу Сергій.
– А чому він шумить так? – запитали ми.
– Напевно ролики потрібно змазати, – відповів працівник заводу Сергій.

Шумове забруднення не менш шкідливе, ніж хімічне, говорить еколог.

"Більш інтенсивне шумове навантаження може привести не тільки до порушень роботи мозку, психічних розладів, але й до порушення роботи різних органів та систем організму", – зауважив еколог Володимир Калініченко.

Місцеві також зверталися до Держекоінспекції. Перевірка тривала до 10 червня.

"Показники шуму не вимірювалися, оскільки висновком Державної екологічної експертизи не встановлені показники шумового навантаження. Встановлена лише заборона робіт, що супроводжується шумом у певний період доби й у вихідні, святкові дні", – зазначив виконувач обов'язків начальника відділу екологічного нагляду Державного екологічного контролю Полтавщини Олександр Сакало.

Підприємству ж надали припис та адміністративний протокол. А саму справу передали на розгляд до суду.