На Полтавщині родині загиблого воїна Вадима Харченка передали його орден

07 серпня 2023 0
Яніна Климань
У Зіньківській громаді передали державну нагороду сестрі загиблого добровольця Вадима Харченка.

4 серпня у Зінькові вручили орден Богдана Хмельницького III ступеня сестрі загиблого захисника України Вадима Харченка. Про це повідомили у Зіньківській міській раді.

Вадим Григорович народився 22 серпня 1968 року у Зінькові, навчався у місцевій школі. Закінчив Полтавське професійно-технічне училище, де здобув професію бурильника та понад 20 років працював на бурових.

На четвертий день повномасштабного воєнного вторгнення на територію України, Вадим пішов добровольцем до лав Збройних Сил України. На війні був оператором групи спеціального призначення №1 роти спеціального призначення №1 тактичної групи №3.

5 серпня 2022 року в районі Мар’їнки Донецької області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу чоловік отримав поранення. Майже місяць у шпиталі Києва воїн боровся на життя. 29 серпня боєць помер від ран, які виявилися несумісними із життям.

Указом Президента України від 14 березня 2023 року №148, Харченка Вадима Григоровича посмертно нагородили Орденом Богдана Хмельницького III ступеня.