До суду скерували обвинувальний акт щодо чоловіка, який у Полтаві на кам'янці збив двох жінок

15 лютого 2022 0
Слідчі направили до суду обвинувальний акт, щодо полтавця, який бувши нетверезим скоїв ДТП на вулиці Небесної Сотні, внаслідок якої загинула жінка.

Судитимуть жителя Полтави, який бувши нетверезим скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинула жінка, а також за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України). Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

У серпні 2021 року підозрюваний, керуючи автомобілем "Toyota Corolla" рухався вулицею Небесної Сотні, неподалік повороту на провулок Першотравневий. Водій змінив напрямок руху, виїхав за межі проїжджої частини на тротуар і збив двох жінок. Внаслідок ДТП одна з них через місяць померла у лікарні, не приходячи до свідомості.

Після аварії водій пропонував працівникам поліції вісім тис. грн хабаря за не проведення огляду на стан сп'яніння. Правоохоронці від грошей відмовилися. Згодом встановили, що рівень алкоголю в крові водія – 2,8 проміле. 

Крім того, з'ясували, що у 2017-2018 роках полтавця неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, 19 серпня близько 13:20 у Полтаві на вулиці Небесної Сотні водій бувши нетверезим наїхав на літню жінку, внаслідок чого її з пораненнями госпіталізували. 52-річного водія автомобіля "Toyota Corolla" затримали.

фото: ГУ НП Полтавської області