Єпархіальна рада Полтавської єпархії покарала протоієрея Олександра Дедюхіна за активність в соціальній мережі

08 червня 2021 0
На засіданні Єпархіальної ради Полтавської єпархії винесли рішення про покарання Олександра Дедюхіна.

Єпархіальна рада Полтавської єпархії Православної Церкви України на своєму сайті оприлюднила рішення від 7 червня 2021 року стосовно діяльності протоієрея Олександра Дедюхіна.

Відповідно до рішення, на зібранні ради розглянули питання активної діяльності в соціальній мережі Facebook настоятеля Свято-Миколаївської релігійної громади протоієрея Олександра Дедюхіна, йдеться у повідомленні.

Зокрема Олександр Дедюхін у різкій формі та некоректних висловлюваннях відгукувався про моральне право жінок розпоряджатися власним репродуктивним здоров'ям. 

Як сказано в повідомленні, заява Дедюхіна призвела до різкої суспільної реакції на окремі висловлювання священника, що є неприпустимим для священнослужителя.

Протоієрею і раніше вказували на ряд вимог щодо зміни риторики в його дописах в Facebooк, але відповідних висновків він не зробив.

У зв'язку з вищеперерахованим, рада ухвалила рішення до 19 серпня 2021 року відсторонити протоієрея Олександра Дедюхіна від звершення Божественної Літургії та вимагає від нього до 6 вересня 2021 року припинити будь-яку публічну діяльність у соцмережах.

фото: фейсбук-сторінка Олександра Дедюхіна