За паркування у Полтаві доведеться платити

17 лютого 2022 0
У Полтаві з'являться додаткові автостоянки. Першочергово їх планують облаштувати на вулиці Стрітенській та Небесної сотні. Роблять це задля того, аби розвантажити місто від заторів та неправильно припаркованих автівок.




У Полтаві з’являться нові автостоянки. Наразі у центрі міста припаркуватися важко, адже машини стоять ледь не одна на одній. Крім того, водії порушують й правила дорожнього руху: залишають свої автівки там, де це робити заборонено або ж поблизу пішохідних переходів.

"Ми самі створюємо собі ці незручності. Не потрібно ставити машини, якщо приїжджаєте на роботу й це заважає іншим. Краще до магазину прийти пішки, а не зайняти паркомісце, яке призначене для того, щоб під'їхати й поїхати", – розповів водій Олександр Силка.

"Ви бачите, як я зараз стою? Бо на цей момент знайти місце, де залишити машину можна тільки, щоб з неї не виходити", – відповів водій Костянтин Галкін.

"Їх мало, інколи аварійку вмикаєш, бо немає де стати", – сказав водій Володимир Якович.

"Треба їхати далі, об'їжджати й шукати інше місце. У центрі міста всюди важко, на околицях таких проблем немає", – вважає водій Денис Бажан.

Мало паркомісць на думку водіїв й у дворах багатоповерхівок.

"Стоквартирний будинок, а паркомісць не вистачає їх десь близько тридцяти".

– Зараз день, а місць майже немає, тому я вважаю, що їх мало,
– сказав водій.
А ввечері ситуація погіршується? уточнили ми.
– О п'ятій годині, ще місце знайти можна, а після їх вже просто не буде, відповів водій.

"На Чураївни, 5 практично неможливо стати. Тим паче зараз техніки більше з’явилося, а паркомісць ні. Ось будинки нові й в кожного майже є машина".
Нові паркомісця в місті будуть платними, який саме тариф буде діяти, поки вираховують, але найбільше платити доведеться в центрі, а найдешевша ціна – на околиці міста.

"Має бути інспекція з паркування, в повноваження якої будуть входити: контроль, усунення порушень у сфері паркування, а надалі будуть здійснювати контроль за оплатою після того, як воно буде впроваджене", – зазначив головний фахівець інтегрованого, урбаністичного розвитку міста КО "Інститут розвитку міста" Олександр Печененко.

Першочергово платні стоянки облаштують в межах вулиць Стрітенська та Пилипа Орлика, Небесної Сотні, а також Європейська. Роблять це для того, щоб на пішохідній частині на вулиці Соборності водії не залишали свої автівки.

На найбільш завантажених вулицях у години пік утворюються затори. Проїхати водіям важко й через неправильно припарковані автівки, тому інколи у тягучках доводиться стояти довше.

Тарифи на паркування діють й у деяких містах України. До прикладу, у Дніпрі платні стоянки коштують від 10 до 20 гривень.
"Зараз стоянки працюють й все облаштоване відповідно. Тож ми встановлюємо антипаркувальні стовпчики, щоб водії не паркувалися на пішохідних переходах, тому в центрі міста ситуація покращилася", – повідомив заступник директора КП "Транспортна інфраструктура міста" Дмитро Омельченко.

У Полтаві перші платні стоянки мають з’явитися у цьому році, однак точні дати поки не називають.