Полтавець скаржиться на організацію, що взяла кошти та не встановила металопластикові вікна

04 січня 2021 0
У Полтаві підприємство пропонує послуги зі встановлення металопластикових вікон, однак за словами замовника, не виконує зобовʼязання та не повертає кошти. У поліції кажуть, що такий конфлікт є цивільноправовим і розвʼязуватися може лише у суді.

У Полтаві організація пропонує послуги із встановлення металопластикових вікон – і не виконує роботи. У підприємстві беруть кошти із замовників, однак і їх не віддають.

У цьому будинку ще кілька місяців тому мали поставити вісім металопластикових вікон. Однак досі жодного не встановили, і кошти не повернули. 

Один із клієнтів організації – полтавець Володимир Мустафаєв.

"Ми намагалися замовити вікна у ФОП Сороки Анни Василівни. Після внесення авансу пообіцяли виготовити металопластикові конструкції. Через місяць, через два обіцяють, годують "сніданками". Досі ні грошей, ні вікон. Ми добилися, аби вона написала розписку про повернення грошей, однак досі нічого не повернули", – розповів потерпілий Володимир Мустафаєв.

На вулиці Шевченка працівник цього підприємства роздає листівки щодо придбання вікон.

– Ви чули про те, що вони обманюють людей на гроші, не ставлять їм вікна і не повертають гроші?

– У цьому повинен розбиратися не я. – Чи чули щось таке від інших людей?

– Я б, мабуть, не працював, якби щось таке чув. 

А ось у цьому офісі підприємці працювали ще до Нового року. Однак зараз в приміщенні вже нікого немає. Орендодавці повідомили кореспондентам, що організація заборгувала кошти і їм, після чого зникла. Сама ж підприємиця – Анна Сорока – протягом дня на дзвінки репортерів не відповідала. 

Потерпілий двічі звертався до поліції. Там надали відповідь про те, що складу злочину в таких діях не бачать.

"Зважаючи на те, що правові відносини між полтавцем та підприємцем виникли на підставі угоди купівлі-продажу, невиконання зобовʼязань є підставою для цивільноправового спору між сторонами договору. У цьому випадку обставини, що свідчать про вчинення кримінального правопорушення, відсутні. Відповідно, для захисту порушених прав поліція рекомендувала заявникові звернутися з позовом до суду в порядку цивільноправового судочинства", – сказала Поліна Ларіна, речниця Нацполіції області. 

Також чоловік з таким самим прізвищем – Олександр Сорока – у Вінниці ошукував людей у схожий спосіб. Таким чином йому вдалося розбагатіти на 770 тисяч гривень. Зараз чоловік перебуває у розшуку.

Дарина Литвак, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення