Молодих вчених політехніки нагородили на ювілейній церемонії

03 березня 2021 0
1 березня відбулась урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Президента України для молодих учених. Ювілейне нагородження відбулось у Першому державному «Музею науки» Малої академії наук України.

Премія Президента України для молодих вчених присуджується за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі.

Свідоцтво і почесний знак лауреатам премії вручив особисто новий голова Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки — президент Національної академії наук України  у присутності академіків НАН України – віцепрезидента НАН України , президента Національної академії педагогічних наук України , президента Національної академії медичних наук , академіка НААН , директора Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», головного вченого секретаря Національної академії аграрних наук України, віцепрезидента Національної академії правових наук України, керівника Київського регіонального центру .

Згідно з Указом Президента України № 595/2020 «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2020 року» за роботу «Забезпечення інформаційної безпеки національної економіки в умовах діджиталізації» нагороджені науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

 – кандидат економічних наук, доцент

 – кандидат технічних наук, доцент

 – кандидат економічних наук, старший викладач

Привітати лауреатів прибув особисто ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор .

«Справжнє свято науки, під час якого відомі і авторитетні вчені привітали молодь і висловили свою щиру повагу за розвиток української науки. Декілька років поспіль наші молоді вчені стають лауреатами премії Президента України – їхні вагомі наукові здобутки відзначають на високому державному рівні. Вперше в історії нагороджений суто жіночий колектив, а це свідчить про те, що в нашому університеті створені дуже сприятливі умови для розвитку науковиць і долаються бар’єри, про які нещодавно йшлося на міжнародних заходах до Дня жінок та дівчат у науці. Приємно, що саме такі креативні, цілеспрямовані та наполегливі особистості формують потужний науково-освітній потенціал Полтавщини! Щиро вітаю молодих науковиць та бажаю подальших звершень!» – прокоментував ректор.

Президент НАН України  у своєму зверненні особливо подякував молодим вченим за те, що продовжують працювати в Україні і засвідчив свою цілковиту підтримку усім подвижникам вітчизняної науки.

Щиро вітаємо наших лауреаток і бажаємо нових наукових звершень! Університет пишається вашими досягненнями!