506 доба війни в Україні: головне станом на ранок 14 липня

14 липня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Дніпропетровської, Запорізької й Херсонської областей та загальні втрати ворога протягом доби.

В ніч на 14 липня російські окупанти вдарили по Дніпропетровській області. Внаслідок атаки у Кривому Розі 56-річний чоловік отримав поранення. Пошкоджені комунальне і транспортне підприємства та два житлових будинки. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Протягом минулої доби армія рф здійснила 63 обстріли по 21 населеному пункту Запорізької області. Унаслідок атак одна людина загинула, ще четверо отримали поранення. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

За минулу добу окупанти випустили по Херсонщині 487 снарядів - з мінометів, артилерії, танків, "Градів", авіації та БПЛА. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлю у Новоолександрівській сільській громаді; територію двох підприємств та гаражний кооператив у Херсонському районі. Через російську агресію одна людина загинула, ще одна отримала поранення.

Вночі російські війська атакували Україну безпілотниками, в результаті із 17 ударних дронів знищили 16. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.  Також збили один розвідувальний БПЛА та ще шість безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та два по зенітно-ракетних комплексах противника.
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, десять артилерійських засобів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони, радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби, станцію радіоелектронної боротьби та ще одну важливу ціль ворога.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 14 липня: