У кооперативному коледжі будуть ще одну прибудову

20 липня 2021 0
Спорудження прибудови закладу до кооперативного коледжу зупинили, однак з іншого боку вже почали будувати новий літній майданчик. Дозвіл на роботи підприємці отримали.


Поки спорудження прибудови до кооперативного коледжу з однієї сторони зупинили, з іншого боку її добудовують. Працівники намагаються швидше завершити роботи.

Що це буде? – запитали ми.
– Конструкції, –
відповів робітник Володимир.
– Для чого? –
перепитали ми.
– Не знаю, попросили метал нарізати
, – зауважив робітник Володимир.

Зі стін пам'ятки архітектури вже стирчать металеві конструкції.

"Ми бачимо, що зараз будується літній майданчик, який оформлений на ФОП Василенко. Там встановлюють капітальні здорові конструкції, які порушують норми. Ми знаємо, що у нашому місті за цим стоїть Калуцький, депутат міськради від партії Мамая", – розказав заступник голови депутатської комісії з питань містобудування Вадим Ямщиков.

Олександр Калуцький раніше був власником "Тераси", яка розташовувалася у стінах згорілого колишнього кінотеатру Котляревського. Оновити цей заклад планують у приміщеннях кооперативного коледжу.

– "Старнайт"зараз не існує. Все згоріло, відношення "Старнайт"має тільки до кінотеатру Котляревського, – розповів депутат Полтавської міської ради Олександр Калуцький.
Ви не знаєте, що там будується? – запитали ми.
Може і знаю, але коментарів ніяких давати не буду, – зазначив Калуцький.

Виявляється, що дозвіл на будівництво літнього майданчика на цьому місці у підприємців є. Керівництво технікуму, в будівлі якого ведуться роботи, надавати коментарі відмовилося.

Такі конструкції облаштовувати тут не можна, говорить архітектор.

"Біля пам’яток архітектури місцевого значення можливе влаштування майданчиків сезонного користування для виносних столиків за умови відповідних дозволів. Якщо в опорній конструкції йде вторгнення додатковими металевими конструкціями, то це є неприпустимо", – розповіла архітектор Оксана Бєлявська.

"Ця металева конструкція пошкоджує архітектурну пам'ятку. Це у нас є ряд конфліктів з представниками бізнесу. Я не можу стверджувати, але вважаю, що це ті самі власники, які намагалися споруджувати ту незаконну прибудову до Кооперативного технікуму. Та, яка вже є арештованою", – зазначив представник ГО "Save Poltava" Віктор Трофименко.

З іншого боку цієї будівлі роботи призупинили. Поліціянти відкрили кримінальне провадження. У справі триває слідство.