Під Полтавою на чоловіка напала пантера

30 липня 2021 0
В екопарку під Полтавою на чоловіка напала пантера. Потерпілого у тяжкому стані доставили до лікарні. А вольєр, де перебувала хижа тварина наразі порожній.


Хижий звір ледь не вбив чоловіка. Трапилося все в екопарку під Полтавою. У вольєрі пантера вкусила чоловіка. Згодом у важкому стані потерпілого відвезли до лікарні.

"Інцидент був, підтверджуємо. Приховувати нічого не будемо, чому так сталося не можу сказати. Це не наш працівник, а наш колега та товариш, зараз з ним все вже добре", – відповів власник екопарку Віталій Ільченко.

 Наразі вольєр, де жила пантера порожній. Як там опинився чоловік та чи працює він в екопарку наразі з’ясовує поліція.

"Після того, як чоловік буде здатен говорити та давати пояснення, тоді можна говорити всі висновки. Хижа тварина скоїла напад на чоловіка, який був у вольєрі. Він в обласній лікарні. Його вже прооперувала й продовжують надавати медичну допомогу", – повідомила речниця Національної поліції Поліна Ларіна.

Попри інцидент сьогодні парк працює у звичному режимі й приймає відвідувачів.

Більшість з них про подію не знали й спокійно відвідували парк.
"Ми думали, що то пошуткували, відвідувачі ходили й говорили. Якщо був такий випадок, то потрібно закрити все. Тут – діти".
"Дитині цікаво ми приїхали, подивитися на тваринок".

"Ми випадково з сином вирішили приїхати. Погуляли й все подивилися. Ми про це читали, й на пантеру хотіли подивитися, але це – життя".

Реакція пантери на візит чоловіка цілком природна, вважає зооволонтерка.
"Те, що відбулося це наслідок того, що тварина перебуває у не відповідних умовах. Для таких тварин потрібно створити умови з великою площею, відповідні до природних тваринних потреб", – наголосила зоозахисниця Людмила Хоменко.

З’явилася пантера в екопарку кілька років тому. Ще маленьке пантереня позувало на камери наших відеооператорів у 2019 році.