Засудили чоловіка, який займався вимаганням коштів у полтавців

02 жовтня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок учаснику злочинного угруповання, яке займалося вимаганням коштів у Полтаві.

Три роки іспитового строку отримав полтавець, який разом з ще двома особами вимагав гроші в громадян. Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з вироком, 29 березня 2021 року близько 16:00 обвинувачений разом з ще двома чоловіками, за попередньою змовою, вимагали в потерпілого 20 000 грн вигаданого боргу, погрожуючи фізичним насильством йому та його близьким.

15 травня обвинувачений разом з двома іншими чоловіками приїхали додому до потерпілого та, вимагаючи в нього визнати вигаданий борг, вдарили його й вистрілили в його напрямку. На шум вийшла дружина потерпілого й викликала поліцію. Нападники втекли з місця події, при цьому продовжували погрожувати потерпілому та його дружині.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 2 ст. 189 (Вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим (вимагання), за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

13 квітня близько 12:00 на центральному ринку Полтави обвинувачений разом з ще двома чоловіками безпідставно вимагали в іншого потерпілого визнати та повернути вигаданий борг у сумі тисячі доларів США. При цьому погрожували йому фізичним насильством.

17 квітня вони побили потерпілого на центральному ринку, завдавши йому легкі тілесні ушкодження. Після цього, 11 червня одержали від нього частину вигаданого боргу в розмірі 3800 грн, а 15 червня одержали від потерпілого 10200 грн.

Таким чином, обвинувачений скоїв правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 189 (Вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчинена потворно за попередньою змовою групою осіб, поєднана з насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи) ККУ.

31 серпня обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Йому призначили п’ять років позбавлення волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області