У Полтаві встановили осіб, які пограбували іноземця

02 квітня 2021 0
Поліціянти Полтави протягом доби встановили осіб, які причетні до розбійного нападу на іноземця.

1 квітня до поліції Полтави звернувся іноземець, який повідомив, що 29 березня у провулку Ломаному в Подільському районі Полтави на нього напали двоє незнайомих. Чоловіка побили та, погрожуючи ножем, забрали його речі, повідомили в пресслужбі поліції Полтавської області.

На пошуки грабіжників орієнтували всі наряди поліції міста. У ході розшуків поліціянти відділення №1 Полтавського районного управління поліції, упродовж кількох годин встановили осіб, причетних до розбійного нападу. Ними виявилися 28-річний та 15-річний полтавці.

За попередніми даними, 29 березня, близько 23:00 грабіжники напали на іноземця та заволоділи його майном. У потерпілого забрали два мобільні телефони, документи та кілька тисяч гривень. 

Наразі 28-річному чоловікові повідомили про підозру та обирають йому запобіжний захід.

15-річний полтавець свідчення поліції надав у присутності батьків. З хлопцем також працюють ювенальні поліціянти. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за втягування неповнолітнього у злочинну діяльність.

Крім того, як сказано в повідомленні, підозрювані телефонували закордон до родичів іноземця. Представлялися правоохоронцями та вимагали викуп за повернення потерпілому документів. 

Оперативники відділення №1 Полтавського районного управління поліції повідомили 28-річному полтавцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. 

Наразі тривають слідчі дії, після чого приймуть відповідне процесуальне рішення.

 Фото - dobronews.city