270 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 20 листопада

20 листопада 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровщини, Хаківщини та гуманітарної точки на Херсонщині й загальні втрати ворога протягом доби.

В ніч із 19 на 20 листопада російські окупанти обстріляли із РСЗВ та важкої артилерії чотири громади на Дніпропетровщині – Червоногригорівську, Мирівську, Марганецьку та Нікопольську. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Поранення отримав 59-річний чоловік. Пошкоджені 20 багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди, автівки, гуртожиток профтехучилища, газопроводи та лінії електропередач.

19 листопада російські війська обстріляли гуманітарну точку під час роздачі хліба у Білозерці на Херсонщині. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Внаслідок обстрілу поранені п'ятеро осіб.

На Харківщині протягом минулої доби під артилерійським вогнем росіян опинялися Куп‘янський, Чугуївський та Ізюмський райони, повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок обстрілів Куп’янського району госпіталізовані двоє людей: 54-річна жінка та 60-річний чоловік. Обоє отримали вибухові травми та осколкові поранення, пацієнти у важкому стані.

Канада надасть Україні близько 34 млн дол. додаткової військової допомоги та продовжить свою навчальну місію у Великобританії в рамках операції UNIFIER до кінця 2023 року.

За минулу добу наші воїни збили БпЛА типу "Орлан-10" та уразили пункт управління і склад боєприпасів противника.

Більше ніж 1275 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 20 листопада офіційне число дітей-жертв за добу – 437, кількість поранених – понад 838.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 20 листопада: