На Полтавщині СБУ повідомила про підозру чоловіку, який в соцмережах підтримував політику рф

12 вересня 2023 0
33-річний житель Миргородського району у соціальних мережах закликав до розділу України та підтримував політику рф.

Служба безпеки України повідомила про підозру 33-річному жителю Миргородського району у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

Чоловік публікував дописи із закликами до розділу України та захоплення державної влади в одній із заборонених соціальних мереж. Крім того, у своїх публікаціях він глорифікував путіна та учасників т.зв. "сво".

Фігурант закликав до " звільнення" України від "нацистів" і публікував дописи про необхідність силового приєднання України до росії, усунення вищого керівництва держави силовим шляхом, називав російських військових найосвіченішими у військовій справі, глорифікував підрозділи "вагнера" та казав, що це "війна не росіян та українців, а війна проти них", бо західний світ постачає Україні зброю.

Після проведення ряду експертиз слідчі СБУ повідомили йому про підозру за 3 статтями Кримінального кодексу України:

-ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
-ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
-ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Наразі досудове слідство завершили, матеріали скерували до суду.Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.