Призначили нову ректорку полтавської політехніки

29 травня 2024 0
Яніна Климань
Олена Філонич стала новою ректоркою полтавського вишу. Раніше вона обіймала посаду першої проректорки.

Оприлюднили результати виборів нового ректора в Полтавській політехніці імені Юрія Кондратюка. Університет очолила Олена Філонич, яка обіймала посаду першої проректорки.

За нову ректорку проголосували майже 90% учасників виборів. Про це повідомили на сайті університету.

Олена Філонич має звання кандидатки економічних наук. Вона має звання заслуженої економістки України та є лауреаткою Премії Президента України для молодих вчених.

Роботу в полтавській політехніці розпочала у 2008 році як економістка 1 категорії відділу економіки, фінансування та наукового прогнозування фінансово-господарської діяльності. Обіймала посаду до 2011 року. Паралельно до 2012 року працювала асистенткою кафедри фінансів.

У 2012-2015 роках була головною бухгалтеркою університету, а з 2012 року й донині – доценткою кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування. Посаду проректорки з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку обійняла у 2015 році.

За сайту університету відомо, що Олена Філонич є авторкою 37 публікацій, з них 35 наукових і 2 навчально-методичних. Брала участь у проєкті Британської ради "Лідерство в університетах" у 2017 році в Лондоні.

Фото: інтернет-видання Полтавщина