Біг взимку на вулиці: як займатися спортом під час морозів аби не нашкодити здоров'ю

03 лютого 2021 0
Перед тим, як розпочати бігати взимку, варто пройти обстеження у сімейного лікарня. А після заняття спортом на свіжому повітрі потрібно розім'ятися у теплому приміщенні, щоб уникнути мікротравм та надривів м'язів.

Й в дощ, й в сніг полтавка Катерина Довгопол займається спортом. Щодня вона бігає щонайменше 30 хвилин.

"Люблю бігати восени та навесні – це найкращий час для бігу. Бо чудова погода, не спекотно й не холодно. Але взимку також є своя особлива атмосфера, якщо ти біжиш та йде сніг, це дуже круто. Для мене це завжди такий викид ендорфінів та спосіб позбутися від стресу, що я обираю біг у будь-яку погоду", – розповіла полтавка Катерина Довгопол.

А ось лікарі радять перед тим, як розпочати бігати взимку, спочатку пройти медичне обстеження. Аби знати, які навантаження може витримати організм.

"Якщо є серцево-судинні захворювання, лікар може порадити додаткові обстеження для того, щоб визначити темп та розмір навантаження, які при цьому відбуваються. Однак, заняття спортом на свіжому повітрі це дійсно корисно", – повідомила сімейна лікарка Любов Біла. Перед та після пробіжки потрібно добре розім'ятися у теплому приміщенні, щоб уникнути мікротравм та надривів м'язів.

"Поки ми одягаємося можна зробити декілька нахилів, скільки можливо зробити присідання, також оберти плечима, а також повороти головою. Це потрібно для того аби всі м'язи почали працювати, вже після цього можна виходити на вулицю", – розказала фітнес-тренер Ірина Литовченко.

Окрім того, також потрібно правильно одягнутися відносно погоди. Взимку це флісова кофта, курточка та зручне взуття.

Анастасія Гонтаренко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення