Закривають в туалеті та виганяють на вулицю без одягу: учні третього класу скаржаться на цькування старшокласників

21 грудня 2021 0
У Полтавській гімназії №12 стався конфлікт між учнями старших та молодших класів. Батьки запевняють, що старшокласники цькують дітей, однак батьки учнів восьмого класу впевнені, що дітей ображає вчитель. Тому на нього написали заяву до поліції.




Батьки учнів гімназії №12 скаржаться на старшокласників, нібито ті цькують молодших дітей. За їхніми словами, школярки восьмого класу закривають дітей в туалеті, виганяють на вулицю без одягу та постійно чіпляються.

"Вони викинули його за шкірку на вулицю в одній кофті й тримали там майже всю перерву. Він плакав та дуже замерз й хотів йти додому в такому вигляді. Інші дівчата стояли й дивилися у вікно, спостерігали. Вони над ним знущалися й показували непристойні жести", – розповіла мама учня третього класу Катерина Анісімова.

"Над моєю дитиною теж постійно знущалися дівчата восьмого класу. Його намагалися скрутити, витягнути на вулицю, порвали його кофту та подряпали шию. Дівчата восьмого класу попросили своїх однокласників не пускати малечу в туалет, тепер він боїться ходити в туалет", – сказала мама учня третього класу Дар’я Карачевцева.

"Він ще не встиг зайти, а йому вже сказали: "У тебе є три секунди, щоб вийти". Є питання до адміністрації школи, щоб вони контролювали й в школі був порядок, щоб не було булінгу цього, бо по іншому це не можна назвати. Це дійсно булінг", – відповів батько учня третього класу Олексій Фірманюк.

Класний керівник третього класу стверджує, що намагався поспілкуватися з дівчатами, щоб владнати справу мирним шляхом.

 "Я зробив зауваження дівчата, це було в вчительській при їхньому класному керівнику. Вони вирішили, що їм не можна робити зауваження. Написали на мене заяву, а наступного дня один із батьків прийшов до мене", – повідомив класний керівник третього класу Володимир Бойко.

У цей день на подвір’ї школи прийшов батько однієї школярки. За словами вчителя, він почав його бити. Однак, батьки учениць стверджують, що батько просто спиняв вчителя для розмови.

 "Він викликав їх у вчительську й почав на них кричати. Свідком того, що він кричав було три викладачі. Дівчата злякалися й склали руки, одну з них він смикнув за руку. Третьокласники впродовж певного періоду задиралися й копіювали, заважали їм та не давали проходу в коридорі", – повідомила сестра учениці восьмого класу Юлія.

Класна керівниця восьмого класу запевняє, що конфліктів в її учнів з іншими раніше не було. Але з дівчатами вже провела роз’яснювальну бесіду.

 "Конкретних осіб не назвали, я теж не можу сказати. Крім того, свідків цих подій я не знаю. Однозначно нічого говорити я не можу. В мене було розмова, як у класного керівника, була розмова з батьками. Також була розмова із заступником директора", – наголосила класна керівниця восьмого класу Валентина Тендітник.

Вбиральня та їдальня знаходить в частині школи, де навчаються учні старших класів. Тому за словами батьків діти бачать один одного постійно.

Адміністрація школи про конфліктні ситуації в школі знає, однак щоб з’ясувати всі подробиці в школі встановили спеціальну комісію.

"За результатами цієї скарги створена комісія по розслідуванню, яка працюватиме до 29 грудня, за результатами цього службового розслідування вже будуть вживати заходи. Батьки повідомили, що учні восьмого класу цькують учнів третього класу, але факт цього ще не встановлений", – повідомила в.о. директора гімназії №12 Олена Семирот.

Адміністрація школи та батьки учнів восьмого класу написали заяву на класного керівника третього класу.

"У результаті даної конфліктної ситуації адміністрація надіслала звернення до поліції, також паралельно з цим звернулися батьки учениць. В ході проведення перевірки на вчителя склали адмінпротокол за дрібне хуліганство", – повідомив пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

Наразі протокол цієї справи направили до суду, засідання якого має відбутися наступного тижня.