У Полтаві запрацював мотопатруль

12 липня 2021 0
У Полтаві з'явився мотопатруль. Сьогодні двоє поліціянтів вперше виїхали на мотоциклах патрулювати місто. До цього у правоохоронців місяць тривало навчання. Під час якого вони відточували свої вміння їзди на двоколісному.






У Полтаві запрацював мотопатруль. Двоє поліціянтів на вуличних мотоциклах Suzuki сьогодні вперше виїхали на патрулювання міста. Такі транспортні засоби розвивають швидкість до 203 кілометрів за годину. Поліціянти кажуть, що тепер можуть проїхати будь-де.

"Ми можемо швидко доїхати до місця ДТП, швидко надати першу домедичну допомогу, якщо таке потрібно. У нас в місті дуже багато заторів і реально, коли людям потрібно допомога, то на автомобілі нереально проїхати. На мотоциклі обережно, але можна", – сказав інспектор Ігор Дрібний.

Мотопатрулі виконуватимуть ті ж функції, як і звичайні патрульні: зупинятимуть транспорті засоби, виїжджатимуть на ДТП та контролюватимуть громадську безпеку. За сьогодні правопорушення ще не фіксували.

"Сьогоднішній день – це більше проїхати вулицями міста, побачити людей і щоб люди побачили нас. Коли їдеш і дивишся, що на тебе звертають увагу, до прикладу, хтось привітно посміхається, то це дуже радує", – розповів сержант поліції Олександр Гутиря.

Вулиці Полтави зможуть патрулювати десять поліціянтів. На зміну будуть виходити двоє.

Стосовно дієвості такого методу полтавці кажуть наступне:

"Там де є камери, люди відповідальніше ставляться до правил дорожнього руху, а так вони будуть ще й розуміти, що патруль може вискочити з будь-якого повороту".

"А це має якось вплинути на злочинність в місті? Головне, щоб швидкість не перевищували".

"Вони можуть до місця пригоди швидше доїхати".

"Все буде залежати від поліціянтів, як вони будуть виконувати свої обов’язки".

"Це добре. Це буде швидке реагування на виклики. Я тільки за".

Раніше такі мотопатрулі були тільки в трьох містах – Києві, Одесі та Львові.