Повідомили про підозру “смотрящему” за Полтавським СІЗО

26 квітня 2021 0
Олена Кулага
Поліціянти викрили діяльність осіб, які вимагали кошти у засуджених Полтавського СІЗО. Зловмисникам повідомили про підозру.

Поліціянти Полтавщини повідомили про підозру 30-річному чоловікові та його спільникам, які організували вимагання коштів у засуджених Полтавського СІЗО.

Встановили, що підсудний у справі про скоєння вбивства на замовлення та вимагання коштів, який також перебуває у СІЗО, організував вимагання коштів з інших засуджених для поповнення так званого “общака”, повідомили в пресслужбі поліції Полтавської області.

Організатор надавав вказівки своїм спільникам – іншим утриманцям установи, координував їхні дії та підбурював порушувати закон. 

Жертвами вимагання ставали новоприбулі утриманці СІЗО. У разі відмови сплачувати кошти, до них застосувували психологічний тиск або фізичне насильство. 

26 квітня поліціянти за участі працівників установи виконання покарань провели обшуки в камерах організатора та його спільників й вилучили заборонені речовини. Крім того, банківські картки, мобільні телефони, а також “чорнові” записи.

Організатору злочину повідомили про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Його спільнику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

фото: ГУ НП Полтавської області