Здійснити побажання дитини, – у Полтаві відбувається благодійна акція "Ялинка янголів"

22 грудня 2020 0
В одному із торгово-розважальних центрів міста відбувається благодійна акція "Ялинка янголів". Долучившись до неї, полтавці можуть зробити подарунки маленьким вихованцям інтернату, дитячого будинку та дітям з інвалідністю.


Ялинка, яка виконує бажання. Це новорічне дерево прикрасили ось такими паперовими янголами. На них написали свої бажання діти з інвалідністю та ті, які опинились в скрутних життєвих обставинах.

Аби долучитись до проєкту, потрібно обрати свого янгола, прочитати бажання дитини, купити омріяний подарунок та покласти його під ялинку.

Цей проєкт в Полтаві триває вже 17 років.

"Люди виконують це й групами, й беруть янголят в класи й збирають подарунки там. До проєкту долучається велика кількість людей. Приходять мами з дітками, вони обирають кому подарунок робити: хлопчику чи дівчинці, вони обирають янголятка й купують подарунок", – сказала координаторка проєкту "Ялинка янголів" Наталія Шамота.

Писали свої побажання діти від трьох до 16 років. Передадуть подарунки керівникам організацій, які опікуються дітьми з інвалідністю, в дитячий будинок та школу-інтернат.

"Діти замовляють трендові подарунки, вони знають, що зараз в моді. Хлопці здебільшого обирають машинки на пульті керування, а дівчата хочуть лялькові будинки. Старші дітки мріють про смарт-годинники", – додала координаторка проєкту "Ялинка янголів" Наталія Шамота.

Долучитись до проєкту можна у вихідні дні. Акція вже проходила 12-13 та 19-20 грудня. Востаннє вона відбуватиметься цими вихідними. А відправляти подарунки дітям почнуть вже у понеділок 28 грудня. 

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення