У селищі Лісок обабіч дороги утворилося стихійне сміттєзвалище

18 березня 2021 0
На околиці міста в селищі Лісок місцеві нарікають на стихійне сміттєзвалище. Баків для непотребу в селищі немає, а комунальники про ситуацію не знають. Згодом в селищі планують встановити контейнери для сміття.

Використані серветки, зламана техніка та старий одяг – всі ці речі лежать на околиці міста в селищі Лісок. Стихійне сміттєзвалище утворилося обабіч дороги, яка веде до Макухівського полігону. Місцеві говорять, що непотріб лежить тут близько 30 років.

"Сміття тут давно. 30 років цьому сміттю і ми весь час живемо так. Швидше за все, не хочу уточнювати, але це місцеві жителі, які просто байдужі до того, аби щось з цим робити далі", – розповів місцевий житель Вадим Дудник. Сміттєвих баків в селищі немає.

Тому непотріб накопичують та чекають поки за ним приїде сміттєвоз.

"Раніше були баки, але потім їх прибрали. Людям вона потрібно. Бо якщо пройти повз цю вулицю, то нести сміття не кожен може, його ледь донесеш", – сказав місцевий житель Володимир Яременко.

– До нас їздить сміттєвоз, – сказала місцева жителька Алла Ситник.

– Сміттєвих баків поруч немає? – запитали ми.

– Ні, немає, – відповіла місцева жителька.

– А як часто приїжджає автівка, – уточнили ми.

– Тричі на неділю, в понеділок, середу та суботу, – додав Володимир Яременко.

У КАТП-1628 говорять, що про проблему знають й вже планують встановити баки в селищі.

"З питання сміттєвих баків зараз відпрацьовується процес, щодо виставлення додаткових контейнерів, але це ж процес не однієї хвилини питання. Контейнери є, місця фактично вже визначили, залишилося відпрацювати цей процес", – прокоментував начальник відділу експлуатації КАТП-1628 Петро Бедах. А на питання, чому сміття лежить вздовж дороги відповіли, що це не їхня компетенція й цим має займатися інспекція з контролю за благоустроєм міста.

"Стосовно цієї ситуації ми нічого не знаємо, вперше дізнались від вас, але будемо з нею розбиратися", – відповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм Максим Малько. Однак, коли саме сміття приберуть й коли в селищі з’являться сміттєві баки, точної дати комунальники не називають.

Анастасія Гонтаренко, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення