У квітні полтавці отримають дві платіжки за газ

06 квітня 2021 0
З березня жителі всієї Полтавщини почали обслуговуватися в іншого постачальника газу – "останньої надії".Тож за минулий місяць полтавцям, які раніше не уклали угоду, надійде дві платіжки: за постачання газу та за транспортування.

У квітні полтавці отримають дві платіжки за газ. Одна буде від постачальника"останньої надії" та "Полтавагазу".

" З 1 березня клієнти Полтавської області отримють газ від постачальника "останньї надії". Це означає, що якщо клієнт не здійснив перехід до комерційного постачальника, нового, то він отримає рахунки від постачальника "останньої надії", роль котрого виконує газопостачальна компанія "Нафтогаз України", – розповіла директор з маркетингу газопостачальної компанії"Нафтогаз України" Ганна Швед.

 Полтавка Лілія Якубовська – голова ОСББ у будинку на вулиці Щепотьєва. Жінка змінили газопостачальника в грудні, але у інших мешканців виникають непорозуміння, кому саме сплачувати за послуги.

"Нещодавно був у мене випадок, коли зателефонувала мені моя співвласниця й повідомила про те, що вона не знає, як платити й кому платити за газ. Я їй повідомила, що повинна надійти платіжка, вона сказала, що нічого немає, сказала, що не знає що робити", – розповіла голова ОСББ на вулиці бульвар Щепотьєва Лілія Якубовська.

 Від "Полтавагаззбут" до споживачів в березні газ не продавали, тож і платіжки теж не має бути. А "Полтаваз" як і раніше продовжує транспортувати паливо, незалежно від того, якого постачальника оберуть споживачі.

"Люди продовжують сплачувати за послуги постачання природного газу оператору АТ "Полтавагаз". У наших стосунках зі споживачами абсолютно нічого не змінилося, немає жодного значення до якого постачальника переходять наші споживачі", – розповіла речниця АТ Полтавагаз Ольга Артеменко.

 Тож платіжки за газ надійдуть до споживачів вже після 12 квітня. Також полтавці до кіцня квітня днів мають визначитися з постійним постачальником бкакитного палива.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення