Полтавці самотужки чистять та посипають вулиці міста

24 грудня 2021 0
Неподалік від центру Полтави люди не можуть дістатися до роботи, або сходити до магазину. За словами місцевих, комунальні служби не чистять та не посипають вулиці. Тож людям доводиться це робити самотужки, аби не ковзати на слизьких дорогах.





Полтавцям доводиться самотужки чистити та посипати вулиці. Стосується це провулків неподалік від центру міста. Тож люди тут справляються своїми силами, цю дорогу посипали будівельники, які працюють поруч.

На провулку Бумажняному люди посилали дороги власними силами. Місцеві розповіли, що протягом останніх п'яти років комунальні служби сюди не заїжджали.

"Прибирають лише центральні вулиці. У провулках не прибирають, я йшла з дитиною в садок, впала й порвала зв'язки, потім йшла до сусідки упала й вдарилася спиною. Ніхто ніколи тут нічого не робив, п'ять років тут живу ні разу ніхто не приїжджали, не посипали, не чистили дороги", – розповіла полтавка Валентина.

А комунальники жодного разу тут не посипали. У нас зазвичай наші лопати й вперед, самі", – сказала полтавка Анна.

"Дороги не посипають, дітям тяжко добратися до школи, слизько, скільки я тут живу, то ні разу не чистили й не посипали дороги", – сказала полтавка Ольга Дубляк.

До провулку техніку доставити змоги немає, хіба що посипати вручну.

"З провулку Бумажняний до відділу оперативного реагування скарг не надходило за останній час. Всю інформацію ми передамо до Управління ЖКГ, а вони вже надсилають техніку на ті чи інші ділянки", – розповів начальник відділу оперативного реагування Роман Широких.

А от в центральній частині міста ситуація краща, однак і тут варто дивитися під ноги, аби не послизнутися.

"Ми йдемо з університету Полтавська політехніка, то по дорозі до нього слизько через парк", – розповів полтавець Руслан Зубарев.

"Посипають нормально в деяких ділянках, а там де підйом, то спускатися інколи слизько", – сказала полтавка Марія Панькова.

У ЖЕО №2 кажуть, що скарг від полтавців щодо засніжених та слизьких вулиць не надходило. А прибирають місто наразі 560 людей.

"ЖЕО №2 прибирає тільки прибудинкові території, за яку платять мешканці й територію червоної лінії за яку платять частково з міськвиконкому. Червона лінія – це територія на якій є певна прохідність людей більше ніж в інших місцях", – розповів заступник начальника ЖЕО №2 Михайло Лукін.

Щодо приватних підприємців, то вони повинні прибирати прилеглу територію біля своїх закладів на відстані 20 метрів. А от власники приватних будинків повинні прибирати на відстані п'яти метрів. Але дороги та тротуари міста все ж таки мають прибирати комунальники.

"Мають виїжджати й виїжджають, але є перша черга, є друга черга, третя. Ви ж розумієте, що це в залежності від погодних умов", – повідомив заступник начальника інспекції по контролю за благоустроєм Руслан Редько.

У службі екстреного реагування повідомили, що протягом дня посипали провулок Бумажняний піщано-сольовою сумішшю. Також зазначили, що готові приймати заявки від полтавців щодо засніжених або неприбраних ділянок міста.