Судитимуть трьох осіб, яких підозрюють у причетності до зґвалтування неповнолітньої на Полтавщині

13 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
Прокуратура направила до суду справу щодо зґвалтування 16-річної жительки Козельщинської громади.

Глобинська окружна прокуратура для розгляду по суті направила до Козельщинського районного суду обвинувальний акт стосовно неповнолітнього жителя Кременчуцького району, якому інкримінують зґвалтування, вчинене щодо неповнолітньої (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України), а також юнака і дівчини з міста Горішні Плавні, яких обвинувачують у неповідомленні про небезпечний для життя стан дитини належним установам чи особам, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 136 Кримінального кодексу України). Окрім цього, юнака обвинувачують у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність та підбуренні його до вчинення дій сексуального характеру (ч. 1 ст. 304, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, 29 квітня 2021 року 16-річна дівчина відпочивала разом зі знайомими у селі Бреусівка Кременчуцького району. Скориставшись безпорадним станом неповнолітньої, викликаним алкогольним сп’янінням, потерпілу зґвалтували та надалі вивезли за село, де її тіло уранці наступного дня на узбіччі дороги виявили перехожі та повідомили правоохоронців

Наразі двоє підозрюваних перебувають під вартою, дівчині обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час з 22:00 до 5:00, йдеться у повідомленні.