На подарунки полтавським школярам з міського бюджету витратили два мільйони 300 тисяч гривень

30 грудня 2020 0
Напередодні Нового року у школах міста відбувся останній навчальний день. Через пандемію коронавірусу обійшлося без гучних святкувань. Дітлахам роздавали пакунки із солодощами. Всередині кожного такого по 41 шоколадній цукерці.

В останній цьогоріч навчальний день полтавським школярам роздавали пакунки з цукерками. Придбали подарунки за кошти платників податків.

"Мені в цьому році дуже подобаються подарунки: компактні, півкілограмові подаруночки. Можемо відкрити подивитися що в них: шоколадні цукерки, гарний виробник. На день дитина може з'їдати три-чотири цукерки, я думаю, що так й до весни й дотягнемо", – сказала мама учениці 3-А класу Вікторія Шестопалова.

"Всі учні нашої школи отримали солодощі від міста. З гарним настроєм та солодощами йдуть на канікули. Всього у моєму класі 32 учні, і всі отримали подарунки", – розповіла вчителька початкових класів Марина Мусієнко.
Новорічні пакунки, традиційно складаються з цукерок. Загалом їх в пакунку буде 41. Більшість мають шоколадну помадку різної консистенції, шість – з горішками, одна – з кокосовою стружкою. Всі цукерки будуть з молочного шоколаду. Льодяників до подарункових наборів цьогоріч не додавали. Пакунки обійшлися міському бюджету дорожче ніж торік.

"Вони дорожчі у зв'язку з тим, що там практично пів кілограми цукерок. Там і "Снікерси", і "Марси", "Баунті" й інші різні цукерки. Він більш змістовний по цукерках ніж торік. Всього розраховано на 26 тисяч 847 учнів", – сказала депутатка Полтавської міської ради Тетяна Юрченко.
Аби закупити понад 26 тисяч пакунків для полтавських школярів місто укладало тендер вартістю 2 мільйони 384 тисячі 13 гривень. Розраховані вони на учнів 1-4 класів та пільгові категорії.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення