Що приготувати восени: рецепт крем-супу з гарбуза
Осінь вступає у свої права, сезон збору врожаю практично закінчений, а значить прийшов час вносити корективи у раціон. Одним з найпопулярніших осінніх овочів в Україні вважають гарбуз, але далеко не всім подобається печений варіант або традиційна каша. Пропонуємо скористатися ідеєю і приготувати щось нове.
Променистий, помаранчевий гарбузовий крем-суп, який тільки одним своїм виглядом підіймає настрій. Готується крем суп з гарбуза дуже швидко, багатий вітамінами й порадує своїм ніжним вершковим смаком. Рецепт дуже смачний і займе гідне місце у Вашому меню. Такий суп із задоволенням їдять діти, оскільки яскравий колір привертає увагу навіть малюків. Ніжний вершковий смак підкреслює яскраві ноти гарбуза, а перець і імбир додають пікантності страві.
Особливості приготування страви
Для того, щоб приготувати крем суп з гарбуза знадобиться:
- м'якота стиглого гарбуза приблизно 1 кг;
- 1,2-1,5 л чистої води;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 30 г вершкового масла;
- 3 ст. ложки майонезу Торчин «Європейський»;
- 100 мл вершків, краще 30%;
- третина чайної ложки цукру;
- сіль, перець, мелений імбир — до свого смаку.
Покроковий рецепт ніжного крем-супу:
- Приготуйте м’якоть гарбуза: видаліть насіння, видаліть шкірку, поріжте чисту м’якоть на невеликі квадратики. Розмір квадратика приблизно 2 на 2 см.
- Очистити цибулю і нарізати дрібними кубиками.
- На сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте цибулю до прозорості. Якщо цибуля починає підгоряти, зменште вогонь і додайте пару крапель олії. Це допоможе знизити температуру вершкового масла.
- Додайте в сковороду гарбуз, посипте цукром і обсмажте на середньому вогні для карамелізації.
- Викладіть гарбуз з цибулею в каструлю, долийте води й доведіть до кипіння.
- Варіть на низькому вогні до моменту, поки гарбуз стане м'яким. Зазвичай час приготування гарбуза — близько 20 хвилин.
- Подрібніть суп блендером, ретельно збийте.
- Додайте вершки, майонез Торчин «Європейський», перець, імбир і сіль, ще раз збийте блендером.
Подавати гарбузовий крем суп варто з обсмаженим беконом, скибочками якого посипають суп в тарілках. Як додатковий декор можна використовувати гарбузове насіння. У разі, якщо є необхідність знизити калорійність, суп варять на основі 10% вершків, а цибулю не обсмажують, а скоріше тушкують на низькому вогні. У процесі тушкування можна додати пару гілочок чебрецю, який додасть смаку цікаві пряні нотки.