З початку пандемії 60 полтавців порушили режим самоізоляції

07 грудня 2020 0
Особи, які повернулися із-за кордону можуть здати ПЛР-тест або провести 14 днів на самоізоляції. За порушення режиму двотижневого карантину передбачений штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Полтавка Анастасія Радько на початку листопада повернулась із-за кордону. Аби не здавати ПЛР-тест, вирішила 14 днів провести дома на самоізоляції.
"Не було потреби здавати ПЛР-тест, тому сиділа вдома. Навчалася та працювала онлайн, тому проблем не мала", – сказала полтавка, яка повернулася з-за кордону Анастасія Радько.

Дівчина користувалася обов'язковим додатком "Дій вдома", який призначений для контакту з особою та контролю за дотриманням обов'язкової самоізоляції на час карантину. Однак, двічі через сон дівчина не встигла відповісти не сповіщення.

"Мені приходило сповіщення тричі вдень, але я знаю, що їх може бути й до десяти. Тобі потрібно зробити селфі, в момент, коли ти робиш фото в тебе зчитує твоє місцеперебування і так перевіряється чи перебуваєш ти за місцем обсервації. Вони приходять без звуку, тоді я не завжди помічала", – додала дівчина.

За порушення режиму самоізоляції передбачений штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

"За самовільне залишення місця самоізоляції поліція склала понад 60 адміністративних матеріалів відносно порушників. За це передбачена адміністративна відповідальність", – повідомила речниця Нацполіції області Поліна Ларіна.

Наразі в місті 7323 особи перебувають на самоізоляції. Серед них хворі на COVID-19, контактні з хворими особи та ті, у кого підозра на коронавірус.

"На самоізоляцію відправляють людей, які перебували в тісному контакті з членами родини, які мали підтверджений результат. Вони можуть не мати симптомів, але вони контактували з хворим на COVID-19", – прокоментувала керівниця комунального підприємства "Полтавський обласний центр громадського здоровʼя" Ніна Дурдикулиєва.
А ось особи, які повернулись із-за кордону і не хочуть проводити 14 днів на самоізоляції, можуть здати ПЛР-тест.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення